Gott Nytt År!

DÄ börjar 2010 ta slut. HÀr kommer en summering av 2010 i de sista skÀlvande timmarna :)

Först lite viktiga inforamtion: lÀgret pÄ Lanzarote har fortfarande platser kvar. Maila sÄ fÄr du all inforamtion. LÀgret gÄr 4-11 mars och vi har förlÀngt anmÀlningen till och med januari. Missa inte detta lÀger som kommer att bli ett riktigt gött lÀger!!

Sista helgen i januari har vi det numera traditionsenliga TriCamp Tjörn dÀr fokus ligger pÄ att fÄ en optimal start pÄ trÀningsÄret. AnmÀl direkt!!

Japp, 2010 var vÀl lite av en bergodalbana kan man vÀl sÀga. Bra inslag varvades med lite mindre bra.

Jag premiÀrtÀvlade i England i slutet av maj. TriGrandPrix UK. En halv ironman i en nystartat serie. Ett fantastiks startfÀlt dök upp till denna premiÀrtÀvling. Det bÀsta frÄn det loppet var en sub 1.15 löpning, vilket kÀndes mycket positivt. Det sÀmsta med resan till England var att vi missade flyget hem och fick köpa bÄde en ny flygbiljett och en extra hotellnatt pÄ Heathrow.

I Örserum knep jag ett SM brons pĂ„ olympisk distans, vilket fĂ„r betĂ€cknas som bra. Återigen en mycket bra löpning.

I Kalmar hade jag siktat in mig pÄ att Äterta SM guldet. TyvÀrr blev jag nog lite överentusiastisk i mitten av cyklingen. Blev vÀldigt trött och hade helt enkelt svÄrt att hÀmta mig efter det. Det blev en 4:e plats och det positiva med det var vÀl att jag kunde göra en sub 9 h pÄ en dag nÀr det blev lite trögt. Jag minns ju nÀr jag Är 2000 bröt 9 h barriÀren första gÄngen och dÄ var mycket, mycket glad för den tiden. SÄ utvecklingen gÄr vÀl trots allt framÄt :)

PĂ„ Tjörn blev det Ă„terigen ett fantastisk arrangemang. Inte heller hĂ€r lossnade det riktigt, men pĂ„ en halv ironman blir skillanden inte sĂ„ stor som pĂ„ en hel, nĂ€r det gĂ„r lite trögt. Jag blev 2:a efter Björn Andersson. Även om jag varit helt pĂ„ topp sĂ„ sĂ„g det inte troligt ut att jag skulle slĂ„ honom den dagen sĂ„ det var trots allt ett ok lopp.

Sista anhalten för Äret var Barcelona Challange. Jag Äkte ner en vecka innan för att verkligen kunna ladda för fullt. TyvÀrr blev det inte den avslutningen jag hoppades pÄ utan dagen slutade med en lÄng promenad och en seg, seg jogging. För första gÄngen bestÀmde jag mig för att kliva av utan att det var nÄgot allvarligt fel, men kom att tÀnka pÄ att det var min 20:e ironman. Just för stunden sÄ var jag ockÄs övertygad om att det var min sista tÀvling i livet sÄ jag bestÀmde mig trots allt för att gÄ i mÄl.

Jag har sedan haft en skön period av trÀningsledigt. Har Àven haft en period av styrd spontantrÀning och kommer att dra igÄng trÀningen pÄ allvar 1/1 2011. Det kommer med all sÀkerhet att bli fler tÀvlingar framöver :)

I dagslÀget har jag inte beslutat om hur tÀvlingssÀsongen ser ut, men det lutar mycket Ät en start i Kalmar igen. Ursprungliga planen var att köra Roth 2011, men nÀr det blev som det blev i Kalmar sÄ Àr jag sugen pÄ att komma tillbaks och göra ett bÀttre resultat. Jag tror och hoppas att jag kan göra det! :)

Tjörn Àr ju given och jag sÄg ocksÄ att korta SM gÄr tidigt sÄ det blir det med all sÀkerhet.

NÄgra nyheter Àr pÄ vÀg in inför sÀsongen 2011. Första och frÀmst Àr jag tacksam för ett samarbete med TREK. Jag har besökt dem och klÀmt och kÀnnt pÄ den nya tempocykeln som ser riktigt vass ut. Det skall bli ett nöje att fÄ trampa den under kommande sÀsong.

Det blir ocksÄ ett nytt trÀningsupplÀgg. Jag tackar min tidigare coach Jens för ett givande samarbete och har sökt nya vÀgar för att inspireras. NÀr det gÀller cykeltrÀning sÄ kommer jag att utveckla samarbetet med Matias Lundqvist och Aktivitus. Ett nÀra samarbete för att fÄ Ànnu bÀttre kontroll pÄ hur trÀningen utvecklas. UpplÀgg och regelbundna tester.

Jag har Àven trÀffat Ulf Friberg och kommer att springa med hans löpargrupp. Det blir ett nytt inspirerande moment att fÄ vara med i en trÀningsgrupp.

Till sist önskar jag alla ett Gott Nytt År och hoppas att vi ses pĂ„ startlinjen under 2011!

Lycka till!!

2010-12-30