Tjörn Triathlon

Tenson Tjörn Triathlon har gjort det igen! En härlig och imponerande triathlonhelg.

Förra året var jag väldigt imponerad av detaljer som preerace möte, pasta party, kids race, frukt buffé vid målgång, rapp prisutdelning, ok prispengar, bankett, olika distanser för att passa fler deltagare, bra speaker, bra ljudanläggning, just inramning, glada funktionärer mm, mm, mm.
Lika imponerad var jag i år när organisationen la till strålande sol, gratis frukost för hela publiken, företagsfrukost, inga maneter, dubblade prispengar, hamburgegrillning och ännu gladare funktionärer.

Nästa år bör vi vara minst 1200 triathleter i Skärhamn!!

Hur gick det då? Jo, Björn Andersson visade oss andra hur det kan gå till. Han vann före mig och Lundin 3:a. På damsidan tog Camilla Larsson sin 3:e raka seger med en Finska på andra plats och Linda Eriksson 3:a.

Mitt lopp var helt ok. Efter en vecka med alldeles för mycket att göra så fick jag en sista skön dag innan tävling för att samla ihop mig lite grann. Det blev lite av en kämpa insats där det inte flöt på alldeles av sig själv men kunde ändå hålla ihop bra. Simningen var bra och sedan såg jag Björn försvinna iväg helt utom räckhåll under cyklingen.

Det blev en liten kamp med K-J under första delen av löpningen, men tyvärr har han en krånglande hälsena så han tog det säkra före det osäkra och saktade ner tempot. Det blev därmed lite av ingemansland under sista halvan. Johan Lundin visade dock gammal god storform så det fanns all anledning att hålla igång ett hyffsat tempo.

Nästa år hoppas vi att förbundet skall ta (minst) två viktiga beslut: låt Tjörn triathlon ha sista helgen i augusti som de haft sedan starten och återinför ett SM på distansen. Det går väl att kalla den medeldistans om man inte vill förknippas med ironman :) Inga problem.

Med nästan 1200 startande i Stockholm och säkert 7-800 totalt på tjörn och ca 150 i Sala samma helg, så ser det trots allt ljust ut på triathlon himlen...

2010-08-30