4:a i Kalmar, lite uppdaterat

DÄ Àr jag hemma i Mölndal igen efter Ärets SM i Kalmar. Det blev en 4:e plats.

Först och frÀmst ett stort grattis till Daniel NÀsvik som vann. Imponerande och bra jobbat! Lika sÄ Pontus Linberg som tog ett silver. BÄda tvÄ hade ambitionen att gÄ under 8.40, vilket de ocksÄ gjorde med god marginal. Jag vet hur det kÀnns att lyckas med ett sÄdant mÄl sÄ Äterigen ett stort grattis.

SjÀlv hade jag en dag dÀr det pendalde upp och ner. SjÀlvklart finns en kÀnsla av besvikelse nÀr jag förberett mig i ca 8 mÄnader för att vara sÄ bra som möjligt just denna dag och inte riktigt lyckas med det.

Men, det gÄr inte att Àndra pÄ det i efterhand sÄ jag fÄr ta med mig erfarenheten.

Loppet dÄ. Jo, jag simmade bra i början men fick redan dÀr lite krampryckningar i baksida lÄr. Inget allvarlkigt sÄ jag beslutade bara att simma helt utan benspark och slÀppa ivÀg det gÀnget jag simmade med.

Under cyklingen sedan sÄ hade jag inga problem med benet. Cyklade pÄ bra och övertog ledningen efter ett varv, dvs 60 km. DÄ gjorde jag nog misstaget som kom mig att stÄ lite för dyrt. KÀnslan var vÀldigt god sÄ jag gasade pÄ lite, lite mer Àn vad planen var frÄn början. Efter att ha varavar halvÀgs pÄ 2.11, i ledning, soligt och fint med en skön, blöt kompressionströja som höll nere kroppstemperaturen sÄg det ljust ut. VÀl ute pÄ tredje varvet fick jag plötsligt en rejÀl svacka. Hade stora svÄrigheter att hÄlla farten ens till 30 km i timmen. Med en tidigare snittfart pÄ ca 41 sÄ var det en stor skillnad. Jag vet av erfarenhet att det kan gÄ lite upp och ner under loppen, men det sÄg trots allt lite mörkare ut. VÀl ute vid sista vÀndpunkten sÄ kom lite av krafterna tillbaks och jag kunde öka pÄ farten igen.

Det har ju varit ett reportage pÄ tv dÀr man ser mig göra en, milt sagt, lÄngsam vÀxling med kompressionstrumpor.

NÀr jag kom in för vÀxling sÄ förstor jag att David hade tagit in det mesta av mitt tidagre försprÄng dÄ sista varvet var vÀdligt lÄngsamt. Jag bestÀmde mig dÄ för att testa en annan taktik. Ta en lÄngsam vÀxling och lÄta honom gÄ ut först pÄ löpningen. Jag vet ju sjÀlv att man Àr lite orolig nÀr man Àr i tÀten för hur de andra springer. Jag trodde möjligtvis ocksÄ att David skuille bli lite exalterad av att var i ledningen och pÄ sÄ sÀtt fÄ honom att gÄ pÄ lite för hÄrt i början. Det har ju hÀnt mig sjÀlv rÀtt mÄnga gÄnger :)

Vill man vÀxla lÄngsamt skall man ta pÄ kompressionsstrumpor pÄ blöta, svettiga fötter :) Det tar lite tid...

För den initierade sÄ vill jag bara poÀngtera att jag hade lagt fram mina vanliga smÄ strumpor ocksÄ och hade nog inte pÄ allvar trott innan att jag skulle trockla pÄ mig kompressionsstrumporna. DÄ Àr det bÀttre att vÀlja calf guards :)

NÄvÀl, nÀr jag vÀl sprungit nÄgon kilometer sÄ kÀndes det vÀldigt bra. Jag trippade pÄ och lÀt David lÄngsamt ta ytterligare sekunder. Planen nu var att ta sig till halva löpningen och sedan börja kriga om segern. Det kriget fick jag överlÀmna Ät Pontus Linberg, tyvÀrr. NÀr det var dags att skruva upp temperaturen pÄ löpningen sÄ fick jag krampkÀnning i baksidan igen. Dessutom blev jag sÀkert trött ocksÄ sÄ det hade krÀfts en verkligt bra insats för att vara med i matchen.

Som avslutning sÄ hoppas jag att nÄgra av er som hejjade fram mig under loppet lÀser detta inlÀgg. Tack!! Det vÀrmer verkligen. Jag kom till Kalmar som favorit med ett ganska markant bÀttre personbÀsta Àn övriga. Idrott Àr idrott och det Àr en del av spÀnningen att man aldrig kan veta utgÄngen. Trots att jag inte kunder leverera ett resultat som motsvarade mina förvÀntningar sÄ fick jag mÀngder, mÀngder av positiv energi frÄn publiken. Det hjÀlpte mig att trots allt avsluta och gÄ i mÄl. Tack!!

En liten historisk tillbakablick ger ocksÄ att jag var OTROLIGT nöjd nÀr jag sprÀckte 9 timmars barriÀren -00 och gick i mÄl pÄ 8.58. Nu nÀr en "dÄlig dag" ger 8.56 sÄ behöver man pÄminna sig om en portion ödmjukhet :)

TV sporten var pÄ besök och gjorde ett inslag. Det sÀndes i sportnytt lördag kvÀll 19.45 den 31/7.
http://svtplay.se/v/2093290/storfavorit_-_men_ingen_iron_man

2010-08-02