SM brons

Det blev ett brons till slut i Örserum. Det mesta flöt på bra. Simningen var utan dräkt i en ganska skvalpig sjö när vinden tilltog mer och mer ju närmare start vi kom.

Värmen var väl det som överraskade mest. När jag väl kom ut på cykeln och såg fram emot lite svalkande fartvind så uteblev den helt. Inte fartvinden i och för sig, men den svalaknde effekten. Det var riktigt varmt och tryckande. Nu mera kör jag dock enligt taktiken att ignorera värmen så det funkade bra trots allt.

Under cyklingen stabiiliserades positionerna med Björn Andersson i spets som dryga ut sin ledning. Jonas Djurback och K-J en bit bakom där sedan Djurback rann iväg något. Efter det mig på en 4:e plats. Jag tappade lite på Djurback och tog in lite på K-J.

Ut på löpningen hade Björn ryckt åt sig en stor ledning med ca 3 minuter till Djurback och 6 min till K-J och 7 minuter till mig. Efter halva löpningen passerade jag K-J och Björn började tappa mark i täten. Djurback hann förbi och vann, Björn behöll sin 2:a plats och jag sjäv tog sista pallplatsen efter att ha knaprat in några sekunder på Djurback.

Möjligtvis blir det en sprint i Halmstad nästa helg annars är det nu sista förberedelserna inför Kalmar.

2010-07-11